Συμμετέχει, μελετά, αρθρογραφεί, ταξιδεύει, ενημερώνεται με στόχο να προσφέρει όσο μπορεί στην αναβάθμιση του τοπίου που μας περιβάλλει.

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

 Το γραφείο, Urban Point_Landscape Architecture,  ιδρύθηκε το 1999, από την Σταυρούλα Κατσογιάννη. Σήμερα συνεργάζεται με  μια ευρεία ομάδα εξειδικευμένων επαγγελματιών που παρέχουν πλήρη σχεδιασμό, μελέτη  και επίβλεψη έργων, ανεξάρτητα από τον τύπο και την κλίμακα του έργου, έχοντας πάντα κατά νου την ποιότητα και την καινοτομία.
Η Σταυρούλα Κατσογιάννη,  μεγάλωσε μέσα στους πορτοκαλεώνες της Καλαμάτας και τους ελαιώνες της Μεσσηνίας, τοπίο που αγάπησε από μικρή ηλικία και την  ώθησε να σπουδάσει γεωπόνος και  να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην αρχιτεκτονική τοπίου.
Εργάστηκε επί σειρά ετών,  με αντικείμενο τις κατασκευές περιβάλλοντος χώρου οικιών, και επαγγελματικών χώρων αλλά και την παροχή υπηρεσιών φυτοπροστασίας.  Από το 1999 διατηρεί  γραφείο, στην Αθήνα, με αντικείμενο την μελέτη και το σχεδιασμό εξωτερικών χώρων, καθώς και την διαχείριση του αστικού πρασίνου. Διδάσκει αρχιτεκτονική τοπίου, σχεδιάζει και εφαρμόζει εκπαιδευτικά προγράμματα, αγαπά να ξεναγεί και να γνωρίζει στους ανθρώπους τους κήπους και τα πάρκα της Αθήνας. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, στο τμήμα της Αρχιτεκτονικής τοπίου, εταίρος των Γεωπόνων του Κόσμου, μέλος του ΓΕΩΤΕΕ (Γεωτεχνικό επιμελητήριο Ελλάδος), μέλος της ΠΕΕΓΕΠ (Πανελλήνιας ένωσης Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου) και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης.
Συμμετέχει, μελετά, αρθρογραφεί, ταξιδεύει, ξεναγεί, εκπαιδεύει, ενημερώνεται, με στόχο να προσφέρει όσο μπορεί στην αναβάθμιση του τοπίου που μας περιβάλλει. Οι κήποι της χαρακτηρίζονται από  απλότητα, φυσική ομορφιά, εντοπιότητα, διακρίνονται για τις μυρωδιές τους, τις υφές  τα χρώματά τους, τη χρηστικότητά τους.
Όνειρό της είναι μια Πράσινη πόλη – με ζωντανούς ανθρώπους που συμμετέχουν, που ονειρεύονται, που αγαπάνε – ένα τόπο που η φύση, το δομικό υλικό και ο άνθρωπος συναντιούνται ισότιμα, θεωρεί ότι η πράσινη πόλη είναι μονόδρομος, είναι η πόλη του μέλλοντος, που βάζει άλλες προτεραιότητες και έχει διαφορετική προσέγγιση για τη ζωή μέσα σε αυτή.