Συμμετέχει, μελετά, αρθρογραφεί, ταξιδεύει, ενημερώνεται με στόχο να προσφέρει όσο μπορεί στην αναβάθμιση του τοπίου που μας περιβάλλει.

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ

 Την ψυχολογία του μυρμηγκιού προσπαθούν να μας κάνουν να ενστερνιστούμε, οι ευρωπαίοι Φίλοι μας και οι όχι και τόσο Ανίκανοι πολιτικοί μας, που μια χαρά καταφέρνουν να μην τους απογοήτευουν κάθε φορά, την τελευταία στιγμή, εκβιάζοντας, απειλώντας, κοροϊδεύοντας, απαξιώνοντας έναν ολόκληρο λαό.
Εφαρμόζουν  σύγχρονες τεχνικές του μάνατζμεντ, βομβαρδίζοντας την κοινωνία με τόσα μέτρα και αλλαγές  που την  καθιστούν αδύναμη  να αντιδράσει,  πιστεύοντας ότι είναι μάταιο.  Όλα καλά μέχρι τώρα. Τα μυρμήγκια δουλεύουν, μαζεύουν και τα  τελευταία ψίχουλα και τα δίνουν χωρίς πολλές πολλές τσιριμόνιες, γιατί voμίζουν ότι μπορούν εύκολα να τους λιώσουν. Η κοινωνία των μυρμηγκιών όμως έπιασε το πάτο, οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν, δεν τους φοβίζει ο όρος χρεοκοπία, γιατί έχουν ήδη χρεοκοπήσει.
        Η ανοχή μας και οι φόβοι μας, τους έδωσαν το δικαίωμα να βάλουν χέρι στη τσέπη μας, την υγεία μας, τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας. Και ενώ την άνοιξη μας ανακοινώθηκε ότι για εκπαιδευτικούς λόγους θα καταργηθούν 1056 σχολεία, το Σεπτέμβρη  πληροφορηθήκαμε όλοι, ότι τη νέα σχολική χρονιά  δεν θα μοιραστούν βιβλία στα σχολεία  και  κανείς δεν αντιδρά. Δεν μιλούν οι δάσκαλοι,  δεν μιλούν οι γονείς, μια ολόκληρη κοινωνία το καταπίνει και αυτό.
      Αγαπητοί συντοπίτες η δικιά μου οργή ξεχείλισε, όχι γιατί θυμάμαι ότι ο παππούς μου δεν πήγε στο γυμνάσιο επειδή αδυνατούσε να πληρώσει τα βιβλία του, ούτε γιατί ο πατέρας  μου περπατούσε δύο ώρες την ημέρα για να καταφέρει να φτάσει στο σχολείο, αλλά γιατί η μόρφωση των παιδιών μας είναι η ελπίδα μας για να ξεφύγουμε και δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να κάνει εκπτώσεις στην εκπαίδευσή τους.

Κατσογιάννη Σταυρούλα
Γεωπόνος – αρχιτέκτων τοπίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου